日記さん、今日、結構暇だよ。と言っても、何をしようか分からないの方が正しいかも。^^"

今朝、隣の人がタイ風甘煮芋をくれた。美味しかった。^-^ お芋ももらったから、ココナッツミルクと芋煮を作った。相棒がバイトで出かけているから、熱いうちに食べられないよね。

ついでに、ココナッツミルクと芋煮の作り方を書いておこう。

材料
  薩摩芋        1本(中-大)
  ココナッツミルク   1缶
  砂糖         適量
  塩          少々
  水          ややココナッツミルクと同じ量

作り方
1.芋を良く洗って、皮をむく。一口の大きさに切って、あくを抜くため、1度洗い。
2.鍋にココナッツミルクと水と芋を入れ、中火で煮る。時々軽く掻き混ぜる。
3.芋が軟らかくなったら、砂糖を入れ、ちょうど好きな甘さになったら、少しい塩を入れる。それで出来上がり。
注意 ココナッツミルクと水の分はやや大目、芋を隠れる位

Nikki-san, today I’m free. In fact, I don’t know what should I do.^^"

At morning I got man-cheam from the girl next door. (Delicious ^-^)And also got sweet potetos. So that I made man-kang-buad. My partner go to part-time job so she can’t eat when it still hot.

This is the way to cook man-kang-buad

Material
1 of middle or big sweet poteto
1 can of coconut milk
sugar as you like
a little bit of salt
water same to coconat milk

How to cook

1.Wash sweet poteto, peel the skin off cut in mouthful size and wash again.
2.Pour water, coconut milk in the pot. Then put poteto in.
3.When poteto soft add sugar and sult. Finish
attention coconut milk and water should cover poteto

コメント

最新の日記 一覧

<<  2025年6月  >>
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

お気に入り日記の更新

テーマ別日記一覧

まだテーマがありません

この日記について

日記内を検索